Turkish English  Russian German French

Başakşehir Şubesi

0212 809 3939

Beylikdüzü Şubesi

0212 872 7898

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
Pinterest
Tumblr

Diş Beyazlatma

Dişler yıllar içerisinde yiyecekler, içecekler (kahve, şarap ve çay) ve sigara tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybedebilirler. Bu durumu düzeltmek için diş beyazlatma (bleaching) işlemi yapılabilir. Beyazlatma işlemi porselen kaplamalarla karşılaştırıldığında kolay, güvenilir, ekonomik ve dişler aşındırılmadığı için daha koruyucu bir işlemdir.

Neden Diş Beyazlatma İhtiyaçı Duyulur?

Dişlerin görünümü, kişisel bakımına özen gösteren kişiler için önemlidir. Dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları psikolojik rahatsızlıklara dahi neden olabilir. Bitkisel yöntemler kullanılarak ev ortamında uygulanabilen doğal beyazlatma yöntemlerinin yanı sıra diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesi sayesinde pek çok renk, şekil ve konum bozuklukları kolaylıkla çözümlenebilir.

Kimler Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir?

İşleme engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes  beyazlatma tedavisi uygulatabilir, ancak beyazlatma öncesi diş hekimi muayenesinden geçilmesi gerekir. Ağzında ilerlemiş çürükleri ve diş eti hastalığı olanlar ise hekimleri tarafından uygulanacak olan tedavilerini yaptırdıktan sonra beyazlatma işlemini uygulatmalıdır. Bunun dışında büyüme ve gelişimini tamamlamamış kimselere, gebelere ve emziren annelere  beyazlatma işleminin uygulanması önerilmez.

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne kadar?

Diş beyazlatmanın etkili yöntemlerinden biri olan lazerle diş beyazlatma genelde seanslarına göre fiyatlandırılır. Öncesinde muayene edilen hastanın dişleri kontrol edilerek 1 hafta arayla yapılacak seanslara karar verilir. Genelde 2 seans olarak yapılan beyazlatma yönteminde fiyat 2.500 Tl ile 3.000 TL arasındadır. Şubelerimize göre kampanyalarımız olmaktadır, hemen ücretsiz muayene olmak için iletişime gecebilirsiniz.

Beyazlatma İşlemi Güvenli midir Yoksa Zarar Verir mi?

Yapılan araştırmalar ve mikroskopik çalışmalar; yüzde 10'luk beyazlatma solüsyonu kullanımında hiçbir zarar olmadığını göstermiştir. Beyazlatma nedeniyle dişlerse yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluştuğunu gösteren tek bir araştırma bile yoktur. Dişlerin beyazlatılması için farklı konsantrasyonda ilaçlar da kullanılabilir ancak bunların da nasıl ve ne kadar kullanılacağına mutlaka diş hekimi karar vermelidir.

Dişlerdeki Lekelenme ve Renk Değişimi

Diş rengi, göz rengi ve saç rengi gibi kişiye özgüdür. Dişin içerdiği elementlerin birbirine göre oranı dişin rengini belirler. Mine yüzeyi porlu (gözle görülemeyen küçük delikli) bir yapıya sahiptir. Bu nedenle dişin doğal rengi zaman içerisinde dış etkenlerden etkilenerek değişebilir.

Diş beyazlatma
     Golden Smile Beylikdüzü

Tedavi Nasıl Uygulanır?

Seçilebilecek iki tip tedavi yöntemi vardır. Bunlardan ilki dişhekiminizin muayenehanesinde daha hızlı sonuç alınan yöntemdir (Office bleaching), diğeri de eviniz de kendinizin uygulayacağı yöntemdir (Home bleaching).

Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?

Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.

Eğer siz de dişlerinizin rengi konusunda sorun yaşıyorsanız  beyazlatma tedavisi uygulatmak için diş hekiminize başvurabilir, muayene sonucunda dişleriniz beyazlatma için uygun görüldüğü takdirde işleminizi en kısa sürede yaptırabilirsiniz.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Varmıdır?

Bütün beyazlatma jelleri dişlerde az ya da çok hassasiyete sebep olur. Soğuk-sıcak içeceklere ve havaya karşı oluşan bu hassasiyet kişilere rahatsızlık verebilir. Bu, uygulamanın normal ve beklenen bir yan etkisidir. Hassasiyet 24-48 saat içinde geçmezse beyazlatıcı kullanımının kesilmesi gerekebilir. Hassasiyet durumunda, diş hekiminizin uygulayacağı florür ve size önereceği diş macunu veya kremleri bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Hassasiyeti azaltmak için bir diğer seçenek olarak içerisinde potasyum nitrat bulunduran diş macunları da kullanılabilir.

Yaşlılık Nedeniyle Oluşan Renkleşmeler

İlerleyen yaşlarda dişteki mine tabakası aşınarak alttaki dentin tabakasının koyu rengini yansıtır. Aynı zamanda yıllar içinde iç ve dış kaynaklı renkleşmeler de görülebilir. Böyle durumlarda beyazlatma işleminden başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Kanal Tedavisi Görmüş Dişlerde Renkleşme

Kanal tedavisi yapılan diş canlılığını yitirir, zamanla parlak, canlı rengini de kaybederek sararabilir veya dişin içine konan materyale bağlı renkleşme meydana gelebilir. Bu tür renkleşmelerde pulpa odasına yerleştirilen beyazlatma ajanı  dişte birkaç gün bekletilir. İstenilen sonuç elde edilene kadar işlem tekrarlanır. Bu şekilde özellikle ön bölgede tek başına kalmış koyu renkli dişler beyazlatılır. Genellikle olumlu sonuç alınır.

Uygulanan bütün beyazlatma yöntemleriyle geçici bir beyazlık elde edilmektedir. Dişlerin yapısı, kişinin beslenme alışkanlıkları ve işlem sonrası önerilere ne kadar dikkat edildiğine  bağlı olarak 2-3  sene sonra tekrarlanması gerekebilir. Gebelik ya da emzirme döneminde olan hastalara uygulanmaz. 18 yaş altına önerilmez. Dişeti çekilmesi sonucunda açığa çıkan diş kök yüzeylerine, dişeti rahatsızlığı, diş çürükleri, kole hassasiyeti olanlara bu sorunlar tedavi edilmeden önerilmez.

Beyazlatma Sonrası Çay, Kahve Gibi İçeceklerden Ne Kadar Uzak Kalmalıyım?

Beyazlatma sonrası yaklaşık 2 gün yani 48 saat boyunca (ideali 7-10 gün) çay, kahve, sigara, kola, kırmızı şarap, asitli içecekler ve renkli yiyeceklerden uzak kalmak gereklidir, çünkü yapılan beyazlatmanın etkisi dentin tübüllerinde devam eder. Bu süre zarfında da renkli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır